Νέα & ενημερώσεις

Από εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις γύρω από το όχημά σας και όχι μόνο! Όλες οι ενημερώσεις μας δημοσιοποιούνται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας μας, για αυτό ακολουθήστε μας και στο social media της επιλογής σας.

Πίσω

0 Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ για οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ

Your vote is:
5.00 of 3 ψήφοι

 

Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ για οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ

Μεγάλες αλλαγές φέρνει και για τα ΚΤΕΟ της χώρας το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με κυριότερες εκείνες των προστίμων για τους ιδιοκτήτες που δεν περνούν από Τεχνικό Έλεγχο αλλά και για τους ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ που είναι πρώην υπάλληλοι του Υπουργείου.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο επισημαίνεται πως στους παραβάτες θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ μόνο μετά την πάροδο έξι μηνών από τον τακτικό έλεγχο με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο έχουν το χρονικό περιθώριο των 6 μηνών ώστε να το περάσουν από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμου ελέγχου!

Με λίγα λόγια αν ο νόμος ψηφιστεί και δημοσιευθεί εντός του Νοεμβρίου τότε οι παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει μέχρι τον Μάιο του 2018 να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ για να γλιτώσουν από το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Βέβαια στο νομοσχέδιο υπάρχει και μια ημερομηνία έναρξης διασταύρωσης των στοιχείων και επιβολής προστίμων από 1η Ιανουαρίου 2018 αλλά στο τέλος του άρθρου ξεκαθαρίζεται ότι: «H ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή του».

Πηγή: mononews.grΔιαδώστε την σελίδα μας μέσω: