Νέα & ενημερώσεις

Από εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις γύρω από το όχημά σας και όχι μόνο! Όλες οι ενημερώσεις μας δημοσιοποιούνται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας μας, για αυτό ακολουθήστε μας και στο social media της επιλογής σας.

Πίσω

0 Σταθμός ηλεκτρικής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιστιαία

  • Γενικά
  • από ΙΚΤΕΟ Εκηβόλος
  • 20-11-2021
Your vote is:
5.00 of 10 ψήφοι

ΙΚΤΕΟ «Εκηβόλος» & Watt and volt

Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε στην ταχεία μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των χρηστών στην ηλεκτροκίνηση και στη διαθεσιμότητα σημείων επαναφόρτισης όπου και όποτε τα χρειάζονται. Έτσι η εταιρεία μας σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «Watt and Volt» παρέχει στην βόρεια Εύβοια ακόμη έναν διπλό σταθμό ταχείας φόρτισης διαθέσιμο όλο το 24ωρο για όλον τον χρόνο.

 

Ρευματοδότες φόρτισης οχημάτων

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία σε όλη την Ε.Ε. οι δημόσια προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης «κανονικής ισχύος» πρέπει να διαθέτουν πρίζες Τύπου 2 κατά το πρότυπο IEC62196 και να φορτίζουν με ισχύ φόρτισης από 3,7kw έως 22kw. Αναλόγως της εγκατεστημένης ισχύος σε κάθε σημείο δημόσιας φόρτισης και του μοντέλου του αυτοκινήτου, μια πλήρης επαναφόρτιση άδειας μπαταρίας σε σταθμούς ημιταχείας φόρτισης μπορεί να διαρκέσει από μία έως επτά ώρες. Οι σταθμοί ταχυφόρτισης παρέχουν είτε συνεχές ρεύμα (DC) έντασης ως και 150kw, είτε και εναλλασσόμενο (AC) με ισχύ έως 44kw για οχήματα που διαθέτουν ανάλογη δυνατότητα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πριζών και βυσμάτων, που χρησιμοποιούνται για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων ορίζονται από μια σειρά πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο φορτιστής που έχουμε στην εταιρεία μας είναι Τύπου 2 (IEC 62196), διπλός, δηλαδή υποστηρίζει 2 ταυτόχρονες φορτίσεις. Η πλήρης επαναφόρτιση (από το 0% έως το 85% – 90%) των μπαταριών διαρκεί από 20΄ έως 45΄, ανάλογα και με τον τύπο του οχήματος, τις τεχνικές προδιαγραφές φόρτισης των μπαταριών του και την εξωτερική θερμοκρασία.

 

Tύπος 2 / IEC 62196

Αποτελεί το κοινό πρότυπο πρίζας για όλους τους σταθμούς κανονικής φόρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης το αντίστοιχο βύσμα Τύπου 2 χρησιμοποιείται για φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) σε αυτοκίνητα BMW, Mercedes, Ford, Hyundai, Porshe, Renault ZOE, SMART, Tesla, Toyota, Volvo, VW. 

Δείτε περισσότερα «εδώ».Διαδώστε την σελίδα μας μέσω: