Α.Ε.
 
   
 
Αρχική > Ι.ΚΤΕΟ > Διαδικασία Κυριακή, 20 Μαΐου 2018    
   
Σε αυτή την ενότητα, για όλους εσάς που ίσως να μην έχετε ξαναεπισκευφθεί κάποιο ΚΤΕΟ, θεωρήσαμε σωστό να σας δώσουμε μια συνοπτική ιδέα για το τρόπο κατά τον οποίο διεξάγετε ο έλεγχος, ώστε να γνωρίζετε την διαδικασία εκ των προτέρων.

1. Ο πελάτης προσκομίζει το όχημά του στο ΙΚΤΕΟ, το οποίο και σταθμεύει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και εισέρχεται στον χώρο αναμονής.
2. Στη συνέχεια προσκομίζει στην γραμματεία τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο.
3. Για τη διεξαγωγή των προβλεπόμενων τεχνικών ελέγχων το όχημα ανατίθεται σε συγκεκριμένο ελεγκτή, το οποίο εισάγει ο ίδιος στον διάδρομο ελέγχου, όπου υφίσταται την διαδικασία ελέγχου όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
4. Οι έλεγχοι διακρίνονται σε οπτικούς ελέγχους καθώς και στις μετρήσεις με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός του ΙΚΤΕΟ, με τον οποίο πραγματοποιούνται οι τεχνικοί έλεγχοι, περιλαμβάνει αυτόματα μηχανήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
5. Ο κεντρικός υπολογιστής του ΙΚΤΕΟ αξιολογεί τις μετρήσεις, τα αποτελέσματα των ελέγχων, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παρουσιάζει το όχημα. Η γραμμή ελέγχου περιλαμβάνει, δύο συσκευές ανάλυσης καυσαερίων (βενζίνης, πετρελαίου), συγκλισιόμετρο, αμορτισερόμετρο, φρενόμετρο, φωτόμετρο και τζογόμετρο.
6. Στο γραφείο των ελεγκτών ο ελεγκτής εκτυπώνει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) όπου θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Ο ελεγκτής υπογράφει και σφραγίζει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, οδηγεί το όχημα σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης των ελεγχέντων οχημάτων από όπου ο πελάτης θα παραλάβει το όχημα του.
7. Mετά το τελος του τεχνικού ελέγχου ο ελεγκτής ενημερώνει τον πελάτη για τις καταγεγραμμένες ελλείψεις η όχι, που σημειώθηκαν κατά τον Τεχνικό έλεγχο, ενώ παράλληλα στην γραμματεία εκτυπώνεται το κοστολόγιο. Ο πελάτης καλείται να πληρώσει και να υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά και κατόπιν παραλαμβάνει το όχημά του.
 
  Μετά τον έλεγχο, τι;
Ο κάτοχος του οχήματος, μετά την παραλαβή του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) είναι υποχρεωμένος να επισκευάσει όλες τις ελλείψεις, ακόμα και τις πιο ασήμαντες (εξάλλου είναι για την δική σας ασφάλεια).

ΕΠΙΤΥΧΗΣ: Όταν το ΔΤΕ αναγράφει ΕΠΙΤΥΧΗΣ, δεν βρέθηκε κάποια έλλειψη, και ο κάτοχος δεν έχει κάποια υποχρέωση για επισκευή.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ: Σε εναλλακτική περίπτωση οι διαπιστωμένες ελλείψεις διαβαθμίζονται σε δευτερεύουσες (Δ), σοβαρές (Σ) και επικίνδυνες (Ε), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
1) Στην πρώτη περίπτωση των δευτερεύουσων ελλείψεων παραχωρείται το Ενδεικτικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου (ΕΣΤΕ) και στο ΔΤΕ σημειώνονται οι ενδείξεις: "δευτερεύουσες ελλείψεις" και "δεν απαιτείται επανέλεγχος". O κάτοχος του οχήματος ή ο εξουσιοδοτημένος από αυτόν οδηγός υπογράφει ότι έλαβε γνώση των ελλείψεων. Η υπογραφή αυτή συνεπάγεται ότι ο κάτοχος του οχήματος αναλαμβάνει να επιδιορθώσει κάθε βλάβη ή έλλειψη που σημειώθηκε στο εύλογο χρονικό διάστημα των δύο μηνών.
2) Στην δεύτερη περίπτωση των σοβαρών ελλείψεων δεν παραχωρείται το ΕΣΤΕ και ο κάτοχος υποχρεώνεται να προσκομίσει το όχημα για επανέλεγχο μέχρι την ημερομηνία του ισχύος που αναγράφεται μπροστά, αφού επιδιορθώσει όλες τις ελλείψεις.
3) Στην τρίτη περίπτωση όπου το όχημα κρίνεται επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, το όχημα πρέπει να βγει από την κυκλοφορία και επαναπροσκομίζεται για έλεγχο μετά την επισκευή του. Το ΚΤΕΟ ενημερώνει άμεσα την αρμόδια υπηρεσία τροχαίας, στα όργανα της οποίας ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος οφείλει να παραδώσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος.


  Ποινές
Για οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ, προβλέπονται αυστηρές ποινές που επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο 400 ευρώ και φθάνουν μέχρι την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.
 Πληροφορίες: Ι.ΚΤΕΟ - ΙΣΤΙΑΙΑΣ

 Ωράριο Λειτουργίας:
    Δευτέρα εως Παρασκευή
    8:00 - 15:00
    Σάββατο
    8:00 - 14:00

 Έλεγχος με ραντεβού:
    (+30) 22260 55022
    (+30) 22260 55002 (FAX)
    (+30) 6948 107387

 Διεύθυνση:
    Περιοχή Αγ. Γεωργίου
    Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού
    Τ.Κ. 34200, Β.Εύβοια

 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
    info[@]ikteo-istiaias[.]gr

 Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο
   ικανοποίησης πελατών
   
 
© 2009 - 2018 ikteo-istiaias.gr, designed by GF