logo

Η εταιρεία μας

Σας καλώς ορίζουμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΙΚΤΕΟ Ιστιαίας «Εκηβόλος*» με έδρα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, του Καποδιστριακού Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, στην Βόρειο Εύβοια.


Σημασιολογία: «Εκηβόλος», στην Αρχαία Ελλάδα ήταν το επίθετο του Απόλλωνος στην Ιλιάδα. | Εκηβόλος ~ εκάς (μακράν) + βάλλω, δηλαδή αυτός που στοχεύει σε μεγάλη απόσταση.


Ο όρος «ΙΚΤΕΟ» είναι ακρώνυμο των «Iδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων» στην Ελλάδα, και έχει σαν στόχο τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των συστημάτων του οχήματός σας. Οι τεχνικοί έλεγχοι των οχημάτων μας από τα ΙΚΤΕΟ δεν είναι ένα αναγκαίο κακό, αλλά ένας πολύ εύκολος τρόπος να μάθουμε αν το αυτοκίνητο ή η μοτοσυκλέτα μας πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας για την απροβλημάτιστη και ασφαλή κίνηση στον δρόμο.


Τα ιδιωτικά ΙΚΤΕΟ σήμερα λειτουργούν με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και βρίσκονται κάτω από αυστηρούς ελέγχους πιστοποίησης υπηρεσιών και ελέγχου. Είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα μηχανογράφησης και αυτόματες γραμμές ελέγχου, τα οποία είναι συνεχώς συνδεδεμένα με την βάση του Υπουργείου Μεταφορών ώστε να αποφεύγονται τυχόν παρατυπίες, αλλά και για να εξασφαλίζεται η ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών που σας παρέχετε.

Η εταιρεία μας ξεκίνησε την λειτουργία τον Μάρτιο του 2009. Το δυναμικό της πλαισιώνεται από εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό και πιστοποιημένους ελεγκτές και παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τεχνικών ελέγχων σύμφωνα με το ISO9001 σε:

  • επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) ≤ 9 θέσεις
  • επιβατικά οχήματα δημοσίας χρήσης (ΕΔΧ) ≤ 9 θέσεις
  • φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) ≤ 3,5 τόνοι μικτή μάζα
  • φορτηγά οχήματα δημοσίας χρήσης (ΦΔΧ) ≤ 3,5 τόνοι μικτή μάζα
  • δίκυκλες μοτοσικλέτες ιδιωτικής χρήσης (ΔΙΧ) > 50 κυβικών εκατοστών

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΙΚΤΕΟ βρίσκονται σε μια καταπράσινη έκταση 4200㎡ στην περιφερειακή οδό της Ιστιαίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο 358㎡ σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που καθιστούν τον έλεγχο του οχήματός σας απόλυτα αξιόπιστο, ασφαλή, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Εκτός από το χώρο ελέγχου και τα γραφεία, υπάρχει και η κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής, με δωρεάν καφέ αλλά και σύνδεση στο διαδίκτυο, απ' όπου έχετε οπτική επαφή με το όχημά σας καθ' όλη την διάρκεια του ελέγχου. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) , και να είναι δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Δείτε τους χώρους μας «εδώ».


Η ομάδα των τεχνικών μας υπαλλήλων αποτελείτε από μηχανολόγους μηχανικούς ανώτατων σχολών, οι οποίοι είναι ελεγκτές πιστοποιημένοι από το κράτος, με υποχρεωτική συνεχή παρακολούθηση τακτικών κρατικών σεμιναρίων, όπου κάθε χρόνο περνούν από επιθεώρηση για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών τους.

Οι τελευταίας τεχνολογίας αυτόματες γραμμές ελέγχου οχημάτων και δίκυκλων, με αυτόματη μηχανογράφηση, είναι σε απευθείας σύνδεση με το Υπουργείο Μεταφορών, και ελέγχονται από διαπιστευμένους φορείς. Η διακρίβωση του εξοπλισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο από ειδικευμένο και διαπιστευμένο φορέα βάση προτύπου.

Στις κτιριακές μας εγκαταστάσεις υπάρχει από το 2021 σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Δείτε περισσότερα «εδώ».


Συνεργαζόμενες εταιρείες - Πιστοποιήσεις

Η εταιρεία μας στα πλαίσια εναρμόνισης της με τις απαιτήσεις των συστημάτων και των νομοθεσιών, το Υπουργείου Μεταφορών, και την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών της βασίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες, τους οποίους έχουμε επιλέξει σύμφωνα με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν, για να μπορέσουμε και εμείς να σας προσφέρουμε το καλύτερο για εσάς.

Πότε περνάω από τεχνικό έλεγχο;

Εφόσον είστε πελάτης μας και ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος του οχήματός σας έγινε στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε άμεσα μέσα από την ιστοσελίδα μας, με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας, να ενημερωθείτε για την ημερομηνία επομένου ελέγχου καθώς και την ημερομηνία λήξης της κάρτας ελέγχου καυσαερίων σας. Περισσότερα «εδώ».

Οι φωτογραφίες μας

Στο παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα, μπορείτε να δείτε απόψεις από τις εγκαταστάσεις μας, τους χώρους αναμονής καθώς και τις γραμμές ελέγχου, οχημάτων και δικύκλων.

Κριτικές πελατών

Διαβάστε τα σχόλια των πελατών μας από την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών μας στην Google!
Θα χαρούμε να αφήσετε και εσείς το δικό σας σχόλιο πιέζοντας το κουμπί «Σχόλιο στην Google» που θα βρείτε ακριβώς μετά τα σχόλια.


Για λόγους διασφάλισης της ποιότητας των παροχών και υπηρεσιών μας, θα θέλαμε, να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο ικανοποίησης πελατών μας πιέζοντας το κουμπί «Ερωτηματολόγιο πελατών» που θα βρείτε ακριβώς μετά τα σχόλια.

*Θα χρειαστείτε μόλις 2 λεπτά για να το συμπληρώσετε. Τα δεδομένα γίνονται εισαγωγή στο σύστημα ISO της εταιρείας μας, και θα μας βοηθήσει στο να γίνουμε καλύτεροι και να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που εσείς επιθυμείτε.
Στοιχεία επικοινωνίας

Περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας για την εταιρεία μας θα βρείτε «εδώ».

Ψάχνεις κάτι άλλο;

Δοκίμασε την μηχανή αναζήτησης, και βρες γρήγορα αυτό που αναζητάς στην ιστοσελίδα μας.