Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV)

Η εταιρεία μας παρέχει υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων "EV" (Electric vehicle) με βύσμα Τύπου 2 και παροχή 22kW. Στον παρακάτω χάρτη της PlugShare θα βρείτε και άλλους σταθμούς φόρτισης στην Ελλάδα καθώς και στοιχεία επικοινωνίας αυτών. Δείτε την καταχώρηση της επιχείρησης μας «εδώ» και τον χάρτη με τα chargespot της Watt & Volt «εδώ».ΙΚΤΕΟ «Εκηβόλος» - Watt & Volt

Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε στην ταχεία μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των χρηστών στην ηλεκτροκίνηση και στη διαθεσιμότητα σημείων επαναφόρτισης όπου και όποτε τα χρειάζονται. Έτσι η εταιρεία μας σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «Watt and Volt» παρέχει στην βόρεια Εύβοια ακόμη έναν διπλό σταθμό ταχείας φόρτισης διαθέσιμο όλο το 24ωρο για όλον τον χρόνο.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μέχρι τώρα μας εξυπηρέτησε ώστε να έρθουμε πιο κοντά ως κοινωνία. Μας βοήθησε να ταξιδέψουμε μακρύτερα και γρηγορότερα και μας έδωσε τη δυνατότητα να ζούμε και να εργαζόμαστε όπου επιθυμούμε. Παρ’ όλα αυτά, μετά την κυριαρχία του για πάνω από έναν αιώνα, ο κινητήρας εσωτερική καύσης είναι αναγκασμένος να δώσει χώρο για τις πιο καθαρές μηχανές του 21ου αιώνα. Σε σύγκριση με τα βενζινοκίνητα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 54%. Για το λόγο αυτό πολλές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις τους να περιορίσουν δραστικά τις πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, κάποιες από αυτές ήδη από το 2025.

Οι επερχόμενοι αυτοί περιορισμοί έχουν επίσης κινητοποιήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να προωθήσουν την έρευνα και την κατασκευή όλο και περισσότερων ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «Watt and Volt», να υποστηρίξουμε τη μετάβαση στην εποχή της αυτοκίνησης μηδενικών ρύπων με ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και αειφόρες λύσεις συμβάλλοντας έτσι, στην κάλυψη των αναγκών των χρηστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της περιοχής προσβάσιμα σημεία, στα οποία θα μπορούν να φορτίζονται τα ηλεκτρικά οχήματα.

Σχετικά με την Watt & Volt

Η «WATT+VOLT» είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας στην Ελλάδα, με 10ετή εμπειρία στο χώρο, παραμένοντας 100% ελληνική εταιρεία. Διαθέτει Άδεια Εμπορίας και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από το 2011 ενώ το 2015 απέκτησε και Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου και τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην αγορά. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 85 καταστήματα και 215.000 πελάτες, τους οποίους με «έξυπνο» τρόπο ικανοποιεί κάθε ενεργειακή τους ανάγκη καθημερινά.

Υπηρεσία Chargespot

Το Chargespot είναι η ολοκληρωμένη λύση για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης από την WATT+VOLT . Μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, που μπορεί να κατεβάσει κάποιος μέσα σε λίγα λεπτά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο κινητό ή το tablet του από το Play Store και το App Store, οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορούν να εντοπίζουν τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης, έχοντας πρόσβαση σε πάνω από 250.000 φορτιστές σε Ελλάδα και εξωτερικό, και να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια. Δείτε περισσότερα «εδώ».

Βρείτε την εφαρμογή της «Watt & Volt» με τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για Android () συσκευές «εδώ» και για Apple () συσκευές «εδώ». Οι εφαρμογές μας έχουν ήδη 10.000 χρήστες!

Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, για την ασφάλειά σας και για την σωστή φόρτιση του οχήματός σας, θα πρέπει να θυμάστε πάντα τα εξής:

• Για την ασφάλειά σας, μην αφαιρείτε ποτέ το καλώδιο φόρτισης εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση του οχήματός σας

• Tα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν διαφορετικό καλώδιο φόρτισης ανάλογα με τον κατασκευαστή, το οποίο θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για τη φόρτιση

Οδηγίες φόρτισης για τους σταθμούς Chargespot

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω για να φορτίσω το ηλεκτρικό μου όχημα;

  • Κατεβάζεις την δωρεάν εφαρμογή Chargespot στο κινητό σου για Android από το Play Store και για iOS από το App Store και επιλέγεις το σημείο φόρτισης που θέλεις από τον χάρτη στην επιλογή «Φορτιστές (Public)» του μενού.
  • Συνδέεις το ένα άκρο του καλωδίου στην υποδοχή του αυτοκινήτου σου και το άλλο στην πρίζα του φορτιστή.
  • Επιλέγεις τον φορτιστή από το πεδίο «Επιλέξτε έναν σταθμό φόρτισης». Σημαντικό! Βεβαιώσου ότι ο 5-ψήφιος ID κωδικός που εμφανίζεται στην εφαρμογή, είναι ο ίδιος με αυτόν πάνω στο φορτιστή.
  • Μέσω της εφαρμογής σύρε την μπάρα προς τα δεξιά. Εναλλακτικά πλησίασε την RFID κάρτα σου στον φορτιστή. Η φόρτιση ξεκινά μόλις αλλάξει το χρώμα της led λυχνίας σε μπλε.
  • Για να ολοκληρώσεις τη φόρτιση σύρε ξανά την μπάρα. Εναλλακτικά πλησιάζεις ξανά την RFID κάρτα σου.
  • Τέλος, αποσύνδεσε το καλώδιο βγάζοντάς το πρώτα από την πρίζα του φορτιστή.

 Ρευματοδότες φόρτισης οχημάτων

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία σε όλη την Ε.Ε. οι δημόσια προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης «κανονικής ισχύος» πρέπει να διαθέτουν πρίζες Τύπου 2 κατά το πρότυπο IEC62196 και να φορτίζουν με ισχύ φόρτισης από 3,7kw έως 22kw. Αναλόγως της εγκατεστημένης ισχύος σε κάθε σημείο δημόσιας φόρτισης και του μοντέλου του αυτοκινήτου, μια πλήρης επαναφόρτιση άδειας μπαταρίας σε σταθμούς ημιταχείας φόρτισης μπορεί να διαρκέσει από μία έως επτά ώρες. Οι σταθμοί ταχυφόρτισης παρέχουν είτε συνεχές ρεύμα (DC) έντασης ως και 150kw, είτε και εναλλασσόμενο (AC) με ισχύ έως 44kw για οχήματα που διαθέτουν ανάλογη δυνατότητα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πριζών και βυσμάτων, που χρησιμοποιούνται για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων ορίζονται από μια σειρά πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο φορτιστής που έχουμε στην εταιρεία μας είναι Τύπου 2 (IEC 62196), διπλός, δηλαδή υποστηρίζει 2 ταυτόχρονες φορτίσεις. Η πλήρης επαναφόρτιση (από το 0% έως το 85% – 90%) των μπαταριών διαρκεί από 20΄ έως 45΄, ανάλογα και με τον τύπο του οχήματος, τις τεχνικές προδιαγραφές φόρτισης των μπαταριών του και την εξωτερική θερμοκρασία.

Tύπος 2 / IEC 62196

Αποτελεί το κοινό πρότυπο πρίζας για όλους τους σταθμούς κανονικής φόρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης το αντίστοιχο βύσμα Τύπου 2 χρησιμοποιείται για φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) σε αυτοκίνητα BMW, Mercedes, Ford, Hyundai, Porshe, Renault ZOE, SMART, Tesla, Toyota, Volvo, VW.


Διαδώστε την σελίδα μας μέσω:

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις και χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Με την εφαρμογή Chargespot μπορείς να εντοπίζεις τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης και να φορτίζεις το αυτοκίνητό σου εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Επίσης, μέσα από τη δημιουργία του προσωπικού σου προφίλ μπορείς να βλέπεις λεπτομέρειες της τρέχουσας φόρτισης, να έχεις το ιστορικό των φορτίσεων σου, να προσθέτεις φορτιστές στα αγαπημένα για να τους βρίσκεις εύκολα καθώς και άλλα μοναδικά προνόμια. Μέσω της εφαρμογής Chargespot, μπορείς να παραγγείλεις την RFID κάρτα σου για ανέπαφες φορτίσεις ακόμα και χωρίς τη χρήση της εφαρμογής.

Η εφαρμογή Chargespot αναπτύσσεται συνεχώς αποκτώντας νέες δυνατότητες έτσι ώστε η εμπειρία φόρτισης να γίνεται ακόμα καλύτερη! Επομένως, είναι σημαντικό να έχεις ενεργές τις αυτόματες ενημερώσεις, για να έχεις πάντα την τελευταία έκδοση διαθέσιμη.

Κατέβασε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το Chargespot για Android από το Play Store και για iOS από το App Store.


Ναι υπάρχει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα δημόσια σημεία φόρτισης Chargespot ως μη εγγεγραμμένος χρήστης και να πληρώσεις για τη φόρτιση σου απευθείας από την κάρτα πληρωμής σου.

Αυτό μπορεί να γίνει αποκτώντας πρόσβαση στην εφαρμογή Chargespot για κινητά. Εάν δεν είσαι συνδεδεμένος στην εφαρμογή, η επιλογή ενός σταθμού φόρτισης θα σου επιτρέψει να ξεκινήσεις τη φόρτιση κάνοντας μια εφάπαξ πληρωμή. Θα σου ζητηθεί να προσθέσεις τα στοιχεία της κάρτας σου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η φόρτιση.


Σε περίπτωση που επιθυμείς να αποκτήσεις φορτιστή για οικιακή χρήση μπορείς να επικοινωνήσεις με την Watt and Volt στα τηλέφωνα: 183 83 και 2130 189199 ή στο email: [email protected].


Μπορείς να συνδεθείς στην εφαρμογή εφόσον εγγραφείς και χρησιμοποιήσεις τον κωδικό σύνδεσης που θα λάβεις. Στην περίπτωση που δεν λάβεις τον κωδικό σύνδεσης ή τον ξεχάσεις, μπορείς ανά πάσα στιγμή να τον επαναφέρεις από την αρχική οθόνη σύνδεσης.


Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή για Android από το Play Store και για iOS από το App Store ανάλογα με τη συσκευή σου και να συμπληρώσεις τη φόρμα εγγραφής στο Chargespot !


Μετά την εγγραφή, χρειάζεται να γίνει η πιστοποίηση της καταχωρημένης διεύθυνσής του email σου για την επαλήθευση του λογαριασμού σου.

Η υπηρεσία Chargespot θα σου στείλει αυτόματα ένα σύνδεσμο στο email σου και θα πρέπει να κάνεις κλικ εκεί για να συνεχίσεις. Η ενεργοποίηση μέσω του συνδέσμου θα πρέπει να γίνεται εντός επτά (7) ημερών, αλλιώς ο λογαριασμός θα απενεργοποιείται αυτόματα και θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών μας για να ενεργοποιήσεις ξανά τον λογαριασμό σου.


Μην ανησυχείς μπορείς ανά πάσα στιγμή να επαναφέρεις τον κωδικό πρόσβασής σου από την αρχική οθόνη σύνδεσης της εφαρμογής. Αφού συμπληρώσεις το email σου θα σου αποσταλούν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σου. Εάν το email δεν φτάσει μέσα σε λίγα λεπτά, παρακαλούμε έλεγξε το φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Εάν αντιμετωπίσεις προβλήματα με την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, επικοινώνησε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.


Αν και είναι αρκετά σπάνιο, είναι πιθανό η τιμή της φόρτισης να υπολογίζεται λανθασμένα. Αυτό συνήθως οφείλεται σε ορισμένα ανακριβή δεδομένα που λαμβάνονται από το σημείο φόρτισης εξαιτίας δυσλειτουργίας. Εάν αντιμετωπίσεις μια τέτοια περίσταση και χρεωθείς εσφαλμένα, παρακαλούμε να επικοινωνήσεις με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας, ώστε να σε βοηθήσουμε άμεσα με την καλύτερη δυνατή λύση.


Μπορείς να βρίσκεις το ιστορικό φορτίσεών σου στην εφαρμογή Chargespot , ανοίγοντας το μενού «Ιστορικό» μέσα από το προφίλ σου. Μπορείς επίσης να δεις το ιστορικό σου από το Chargespot Portal.


Ο λογαριασμός Chargespot λειτουργεί με προπληρωμένο μοντέλο, το οποίο σημαίνει ότι κατά την εγγραφή προστίθεται από την κάρτα πληρωμής στον λογαριασμό σου ένα αρχικό υπόλοιπο 3 ευρώ. Όλες οι φορτίσεις χρεώνονται από αυτό το υπόλοιπο λογαριασμού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται ξεχωριστές πληρωμές από την κάρτα πληρωμής σου για κάθε ξεχωριστή φόρτιση που πραγματοποιείς. Κάθε φορά που το υπόλοιπο του λογαριασμού πέφτει κάτω από 1 ευρώ, συμπληρώνονται 2 ευρώ από την κάρτα πληρωμής απευθείας στον λογαριασμό σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ανάγκη παρακολούθησης του υπολοίπου του λογαριασμού και θα έχεις πάντα αρκετά χρήματα για τις φορτίσεις.

Εάν θέλεις να σταματήσεις τις επαναλαμβανόμενες πληρωμές, μπορείς ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσεις την κάρτα πληρωμής από τον λογαριασμό σου. Δεν θα γίνονται νέες πληρωμές, αλλά καλό είναι να έχεις υπόψιν ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού σου μπορεί να εξαντληθεί και να σε εμποδίσει από το να φορτίσεις το αυτοκίνητο σου.


Το υπόλοιπο του λογαριασμού σου Chargespot συμπληρώνεται αυτόματα όταν το ποσό είναι μικρότερο από 1 ευρώ. Έτσι, όταν ξεκινάς μια φόρτιση και το υπόλοιπό σου είναι κάτω από 1 ευρώ, ένα συμπληρωματικό ποσό (2 ευρώ) μεταφέρεται από την κάρτα πληρωμής σου στον Chargespot λογαριασμό σου.

Προϋπόθεση για να λειτουργήσει η αυτοματοποιημένη διαδικασία είναι να υπάρχει μια έγκυρη κάρτα πληρωμής συνδεδεμένη με τον Chargespot λογαριασμό σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μη αυτόματα ένα ποσό στο λογαριασμό σου μέσω του Chargespot Portal.

Συνδέσου με τα στοιχεία του λογαριασμού σου και στην αρχική σελίδα θα δεις ένα κουμπί για την προσθήκη υπολοίπου. Εκεί μπορείς να επιλέξεις το επιθυμητό ποσό το οποίο μεταφέρεται από την κάρτα πληρωμής στον Chargespot λογαριασμό σου.


Η ενημέρωση των στοιχείων της κάρτας πληρωμής σου γίνεται από το Chargespot Portal και από την εφαρμογή για κινητά.

Συνδέσου στο Chargespot Portal με τα στοιχεία σου και πήγαινε στις Πληροφορίες λογαριασμού. Εάν δεν έχεις προσθέσει κάρτα πληρωμής, κάνεις κλικ στο “Προσθήκη κάρτας πληρωμής” για να κάνεις την προσθήκη. Στην περίπτωση που έχεις ήδη προσθέσει μια κάρτα πληρωμής, πρέπει πρώτα να τη διαγράψεις για να προσθέσεις μια νέα. Αυτό γίνεται πολύ απλά κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αφαίρεση κάρτας πληρωμής». Μόλις αφαιρεθεί η κάρτα από τον λογαριασμό σου, το κουμπί θα αλλάξει σε «Προσθήκη κάρτας πληρωμής». Αν έχεις την εφαρμογή τότε πηγαίνεις στο μενού Προφίλ, έπειτα στη «Μέθοδος πληρωμής» και τέλος επιλέγεις «Αλλαγή κάρτας πληρωμής/Αφαίρεση κάρτας».


Για να ακυρώσεις τον λογαριασμό σου, μπορείς να καταργήσεις την κάρτα πληρωμής σου, ώστε να σταματήσεις τις αυτόματες πληρωμές.

Επίσης, μπορείς να επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό σου μέχρι να εξαντληθεί το υπόλοιπο, και στη συνέχεια να μας ενημερώσεις για το κλείσιμο του λογαριασμού σου μέσα από τη φόρμα.

Στην περίπτωση που θέλεις να ακυρώσεις τον λογαριασμό σου άμεσα παρακαλούμε συμπλήρωσε τη φόρμα και αν υπάρχει χρηματικό υπόλοιπο στο λογαριασμό σου, θα σου επιστραφεί.


Με την εγγραφή σου στην εφαρμογή Chargespot , έχεις τη δυνατότητα να λάβεις εντελώς δωρεάν μία RFID κάρτα , με την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε φορτιστή Chargespot χωρίς να ανοίξεις την εφαρμογή!

Η κάρτα διαθέτει αναγνώριση RFID (radio frequency identification), πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη ταυτοποίηση σου σε κάθε σταθμό φόρτισης.


Αφού έχεις εγγραφεί στην εφαρμογή Chargespot , μπορείς να λάβεις δωρεάν RFID κάρτα με τα στοιχεία του λογαριασμού σου. Θα χρειαστεί να συμπληρώσεις τη σχετική φόρμα.


Η RFID κάρτα σου θα παραδοθεί στη διεύθυνση αποστολής που έχεις δηλώσει εντός 10 ημερών από το αίτημά σου. Μέχρι να λάβεις την κάρτα σου, μπορείς να χρησιμοποιείς την εφαρμογή Chargespot για να ξεκινήσεις μια φόρτιση.

Οι κωδικοί σου στέλνονται αμέσως μετά την εγγραφή. Μόλις λάβεις την RFID κάρτα, είναι ήδη συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σου και έτοιμη για χρήση.


Από την εφαρμογή Chargespot, μπαίνεις στον λογαριασμό σου και έπειτα επιλέγεις την ενότητα «Προφίλ», στη συνέχεια πηγαίνεις στην επιλογή «Ετικέτες φόρτισης» και στην επιλογή «Προσθήκη» στην επάνω δεξιά γωνία και ακολουθείς τις οδηγίες.

Από το Chargespot Portal απλά συνδέεσαι στον λογαριασμό σου και έπειτα πηγαίνεις στην «Επεξεργασία Πληροφοριών Λογαριασμού», επιλέγεις «RFID Λεπτομέρειες» στο πάνω μέρος της σελίδας και εισάγεις τα στοιχεία της RFID κάρτας σου.


Η υπηρεσία φόρτισης Chargespot μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Απλώς συνδέεις το αυτοκίνητο σου και η φόρτιση ξεκινά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε φορτιστή εμφανίζεται στην εφαρμογή Chargespot .


Οι πληροφορίες τιμολόγησης των σημείων φόρτισης είναι πάντα διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής Chargespot για κάθε τοποθεσία. Η τιμή που εμφανίζεται τη στιγμή της έναρξης της φόρτισης, είναι η τιμή που θα ορίσει το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης φόρτισης, όσο αυτή και αν διαρκέσει. Επομένως, ακόμη και αν η τιμή αλλάξει κατά τη διάρκεια της φόρτισης, το κόστος φόρτισης θα οριστεί βάσει της αρχικής τιμής.

Έχε υπόψιν, ότι οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν εάν χρησιμοποιείς την εφάπαξ (μη εγγεγραμμένος χρήστης) επιλογή πληρωμής. Οι τιμές εμφανίζονται σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η φόρτιση.


Εάν διαπιστώσεις ότι ο φορτιστής έχει υποστεί οποιαδήποτε φθορά παρακαλούμε επικοινώνησε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας μέσω τηλεφώνου (183 83 και 2130 189199) ή μέσω της φόρμας.

Η λεπτομερής αναφορά σου θα μας βοηθήσει πολύ ώστε να ειδοποιήσουμε άμεσα και σωστά το τοπικό προσωπικό συντήρησης.


Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πιθανώς δεν μπορεί να ξεκινήσει μια φόρτιση. Θα θέλαμε να βεβαιωθείς ότι έχεις ελέγξει τα παρακάτω πριν επικοινωνήσεις μαζί μας στην ακόλουθη φόρμα:

• Σιγουρέψου ότι το καλώδιο είναι σωστά συνδεδεμένο τόσο στο σταθμό φόρτισης όσο και στο αυτοκίνητο σου. Μερικές φορές η αφαίρεση και η επανασύνδεση του επιλύει το πρόβλημα.
• Εάν χρησιμοποιείς RFID κάρτα, βεβαιώσου ότι την τοποθετείς στο σωστό σημείο (σύμβολο RFID). Επανάλαβε την τοποθέτηση της κάρτας μερικές φορές.
• Εάν χρησιμοποιείς την εφαρμογή Chargespot, κλείσε την εφαρμογή και ξεκίνα ξανά τη διαδικασία φόρτισης.
• Έλεγξε το χρηματικό υπόλοιπο του λογαριασμού σου στην εφαρμογή Chargespot.
• Ορισμένοι φορτιστές προορίζονται μόνο για ιδιωτική χρήση και απαιτούν ξεχωριστή άδεια από τον κάτοχο του σημείου φόρτισης. Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να έχεις πρόσβαση σε έναν τέτοιο φορτιστή, επικοινώνησε με τον κάτοχο ή τον διαχειριστή του φορτιστή. Συνήθως ο φορτιστής διαχειρίζεται από την εταιρεία/κατάστημα όπου είναι τοποθετημένος.
• Κάποιοι φορτιστές ενδέχεται να είναι προσωρινά εκτός σύνδεσης εξαιτίας συντήρησης. Δοκίμασε ξανά αργότερα μόλις ο φορτιστής επανέλθει σε λειτουργία.


Σε σπάνιες περιπτώσεις το καλώδιο φόρτισης μπορεί να κολλήσει στην υποδοχή του φορτιστή. Αυτό συμβαίνει λόγω δυσλειτουργίας του φορτιστή ή εξαιτίας της λήξης του χρονικού ορίου σύνδεσης. Εάν αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο, μείνε ψύχραιμος και δοκίμασε να διακόψεις τη φόρτιση μέσω της εφαρμογής Chargespot ή της RFID κάρτας. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, προσπάθησε με απαλές κινήσεις να απελευθερώσεις το καλώδιο από το αυτοκίνητο σου. Στον πίνακα ελέγχου πολλών οχημάτων υπάρχει η επιλογή χειροκίνητης απασφάλισης του καλωδίου σε περίπτωση που έχει κλειδώσει. Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν επιλύει το πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας μέσω τηλεφώνου (183 83 και 2130 189199) ή μέσω της φόρμας.


Κατά τη φόρτιση, το αυτοκίνητο και ο φορτιστής βρίσκονται σε συνεχή σύνδεση μεταξύ τους σχετικά με το πόση ισχύ μπορεί να μεταδοθεί στο αυτοκίνητο. Η ταχύτητα της φόρτισης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σε πολλές περιπτώσεις η μέγιστη ισχύς του φορτιστή δεν επιτυγχάνεται συνεχόμενα.

Οι ακόλουθοι παράγοντες επηρεάζουν την ισχύ φόρτισης:

• Κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου.
• Ενσωματωμένος φορτιστής του αυτοκινήτου.
• Κατάσταση ηλεκτρικού δικτύου.
• Ισορροπία φορτίου της τοποθεσίας που βρίσκεται ο φορτιστής.
• Θερμοκρασία.


Όταν η μπαταρία του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου είναι πλήρως φορτισμένη, η παροχή ρεύματος διακόπτεται αυτόματα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά στην μπαταρία.

Οι θέσεις στάθμευσης των σταθμών Chargespot αφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν τον φορτιστή.


Στην περίπτωση που χρειάζεσαι μια προσωρινή υπηρεσία φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου και δεν επιθυμείς να εγγραφείς στην εφαρμογή Chargespot , μπορείς πάντα να χρησιμοποιείς την επιλογή εφάπαξ πληρωμής για χρέωση μέσω της κάρτας πληρωμής σου. Απλά πηγαίνεις στον φορτιστή της επιλογής σου και μετά μέσω της εφαρμογής Chargespot πραγματοποιείς τη συναλλαγή σου.

Με τη χρήση του μοναδικού αριθμού του φορτιστή τον οποίο μπορείς να βρεις στο σώμα του φορτιστή, και ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο φορτιστή καθώς και στην εφαρμογή Chargespot, μπορείς να ξεκινήσεις τη φόρτιση του αυτοκινήτου σου.

Λάβε υπόψη ότι με τη χρήση της επιλογής εφάπαξ πληρωμής το κόστος φόρτισης ενδέχεται να διαφέρει από εκείνο των εγγεγραμμένων χρηστών καθώς συμπεριλαμβάνονται επιπλέον χρεώσεις.


Σου προτείνουμε να εγγραφείς στην εφαρμογή μας εάν σκοπεύεις να φορτίζεις σε τακτική βάση. Έτσι, θα εξοικονομείς περισσότερο χρόνο και χρήμα! Θέλουμε επίσης να γνωρίζεις ότι το κόστος φόρτισης ενδέχεται να διαφέρει όταν χρησιμοποιείς την επιλογή εφάπαξ πληρωμής, σε σχέση με έναν εγγεγραμμένο χρήστη.

Εάν χρειάζεσαι μια προσωρινή υπηρεσία φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου και δεν επιθυμείς να εγγραφείς στην εφαρμογή Chargespot, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις την επιλογή εφάπαξ πληρωμής για χρέωση μέσω της κάρτας σου.


Schuko: Προορίζεται για χρήση μικρών συσκευών και είναι κατάλληλο για προσωρινή φόρτιση οχημάτων. Δεν συνιστάται για μακροχρόνια χρήση. Η ισχύς φόρτισης με την πρίζα Schuko είναι πολύ περιορισμένη.

Type2: Είναι ένα πρότυπο της Ε.Ε. στη φόρτιση οχημάτων και το πιο κοινό βύσμα που χρησιμοποιείται σήμερα. Το Type2 χρησιμοποιείται για φόρτιση AC και χρησιμοποιείται πιο συχνά σε περιπτώσεις όπου το αυτοκίνητό σου είναι σταθμευμένο για μερικές ώρες, όπως όταν επισκέπτεσαι εμπορικά κέντρα, χώρους εργασίας ή κτίρια κατοικιών. Οι ταχύτητες φόρτισης μέσω Type2 είναι πολύ υψηλότερες από ότι σε σύγκριση με τη συνηθισμένη πρίζα τοίχου σου, αλλά καθορίζονται κυρίως από το ίδιο το όχημα.

Το CCS: είναι ένα Ευρωπαϊκό πρότυπο για γρήγορη φόρτιση. Το βύσμα CCS παρέχει ισχύ ως συνεχές ρεύμα (DC) που σημαίνει ότι η ισχύς φόρτισης είναι σημαντικά υψηλότερη. Τα βύσματα CCS βρίσκονται συνήθως σε αυτοκινητόδρομους όπου η στάση φόρτισης διατηρείται στο ελάχιστο.

Το CHAdeMO: είναι Ιαπωνικό πρότυπο για γρήγορη φόρτιση. Συνήθως οι γρήγοροι φορτιστές είναι εξοπλισμένοι με βύσματα CHAdeMO και CCS για μέγιστη συμβατότητα.


Το AC είναι εναλλασσόμενο ρεύμα και το DC συνεχές ρεύμα. Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων αποθηκεύουν ενέργεια σε μορφή DC.


Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας μέσω του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης μόνο σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο σημείο φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι οι πελάτες που χρειάζονται άμεση βοήθεια μπορούν να την λάβουν όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Τα Τηλέφωνα Επικοινωνίας είναι τα: 183 83 και 2130 189199

Εάν το ζήτημά σου δεν είναι επείγον, παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας μέσω της φόρμας αναφοράς προβλήματος.

Παρακάτω μπορείς να δεις οδηγίες επίλυσης για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα:

Δεν μπορείς να ξεκινήσεις τη φόρτιση;
Εάν είσαι σίγουρος ότι έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιείς έναν σταθμό φόρτισης (έγκυρα στοιχεία πελάτη, διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο), παρακαλούμε έλεγξε την καλωδιακή σύνδεση ή περίμενε για λίγο και προσπάθησε ξανά. Αυτό βοηθά στις περισσότερες περιπτώσεις και δίνει στον φορτιστή νέα εντολή να επικοινωνήσει με την πλατφόρμα μας.

Δεν μπορείς να σταματήσεις τη φόρτιση;
Όπως και παραπάνω, προτείνουμε να επαναλάβεις ξανά τη διαδικασία. Δοκίμασε να τερματίσεις τη φόρτιση με την RFID κάρτα σου και από την εφαρμογή Chargespot.

Δεν μπορείς να απελευθερώσεις το καλώδιο;
Έχεις πάντα τη δυνατότητα να απελευθερώσεις το καλώδιο από το αυτοκίνητο. Ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, υπάρχει ένα κουμπί απελευθέρωσης ή ένα κουμπί ανοίγματος της υποδοχής φόρτισης. Επίσης, ανοίγοντας και κλείνοντας το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου το καλώδιο απελευθερώνεται, και έτσι απελευθερώνεται συχνά το καλώδιο και από τη πλευρά του φορτιστή. Εάν το καλώδιο σου ανήκει και εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο στο φορτιστή, παρακαλούμε επικοινώνησε με το τηλεφωνικό μας κέντρο.


Χαιρόμαστε πάντα να ακούμε νέες προτάσεις από τους πελάτες μας. Έτσι, θα ήταν πολύ χρήσιμο να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να συμπληρώσεις τη σχετική φόρμα, ώστε να αξιολογήσουμε τις ιδέες σου και να μας βοηθήσεις να βελτιώσουμε την εφαρμογή μας.

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις της Watt and Volt «εδώ».

Κάντε λήψη, για χρήση εκτός σύνδεσης, το φυλλάδιο με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις της Watt and Volt «εδώ».